La tourbinada (1a edició)

La tourbinada. Visita guiada a les factories de creació del Fluvià

El dissabte 26 de maig, va tenir lloc una visita guiada a diversos espais industrials reconvertits en estudis i espais de creació ubicats a la vora del riu Fluvià (a cavall dels termes municipals d’Olot, Sant Joan les Fonts i la Vall de Bianya). En poc més d’un quilòmetre s’hi han instal·lat en els darrers anys tota una sèrie de creadors -pintors, fotògrafs, dissenyadors, clowns, etc.- que han remodelat antigues fàbriques o molins en desús. Espais grans i diàfans (en un entorn natural privilegiat) que els nous llogaters han convertit en llocs idonis per a la creació. La major part de reformes s’han fet respectant i posant en valor la pròpia arquitectura industrial tot fent-ho compatible amb intervencions modernes i acurades. Per tal de donar a conèixer el treball d’aquests creadors i de l’espai on s’ubiquen, es va dur a terme una visita guiada on es va poder gaudir del patrimoni industrial, d’episodis de la història local, del bosc de ribera del Fluvià, dels usos i aprofitaments de l’aigua, d’afloraments basàltics, etc. L’itinerari va començar a can Pixola (o Molí d’en Compte) i, seguint el curs del riu, va seguir pels altres punts d’interès previstos com Can Plana, Noc d’en Cols, can Gabarró, can Sabata i can Creu. El recorregut va ser comentat per David Santaeulària que va fer la contextualització històrica dels espais visitats. La cinquantena de persones convidades (agents culturals, premsa, artistes i amics convidats pels residents en les factories) van poder gaudir dels espais i veure i comentar les obres dels creadors Toti Toronell, Anna Rodríguez, Sara Rodríguez, Arnau Bielsa, Xevi Masmitjà, Roger Serrat-Calvó, Núria Roig, Quim Domene i Narcís Coderch, a més de la reforma de la zona del Noc d’en Cols que han dut a terme els responsables dels pavellons de les Cols. La sessió va ser molt ben rebuda pels assistents que van valorar especialment la suma dels espais de creació, el patrimoni industrial i l’entorn natural.

_fotografies de l’activitat:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s