“Més de 3.000 partícules de llum” de Manel Bayo al Festival Lluèrnia

En el marc del Festival Lluèrnia (12 de novembre de 2016) es va poder veure la instal·lació “Més de 3.000 partícules de llum” de l’artista Manel Bayo. Es tracta d’una obra produïda conjuntament entre l’Associació Cultural Binari i el propi festival que estava ubicada al vestíbul de la casa Solà-Morales després d’haver-se exhibit en un format similar a l’edició d’enguany de la Bianyal.

“Més de 3.000 partícules de llum” és una instal·lació-projecció de Manel Bayo formada per una estructura tridimensional suspesa en forma de llar simplificada. El material fràgil i bellugadís pren forma gràcies a diferents fils i plomades a manera de contrapesos que ajuden a definir la forma icònica d’una casa ortogonal. Sobre la superfície de l’estructura s’hi projecten més de 3.000 senzilles partícules de llum, que es belluguen i tentinegen de forma aleatòria i autònoma. La videoprojecció va acompanyada d’una banda sonora en la qual es pot identificar un ambient natural, amb sorolls de vent, onades i algun ocell marí, que ens evoca un paisatge costaner. Bayo ens proposa un joc irònic i poètic entre l’espai de seguretat que pot representar l’estructura fràgil i epidèrmica que ens presenta voleiant al centre del cacell d’entrada a la casa Solà-Morales una de les més emblemàtiques de la ciutat. Manel Bayo concep aquesta peça evolucionant un treball que ja havia presentat en l’exposició Una explosió de gas destrossa una casa , del 2015, un treball en el qual reflexionava sobre els espais de seguretat de l’artista, la fragilitat de l’entorn i la necessitat d’espais propis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s