“Res a veure”

Del 23 de febrer al 27 d’abril de 2013, es va dur a terme l’exposició Res a veure, a la Galeria d’Art Arcadi Calzada. Es tracta d’una mostra col·lectiva formada per deu artistes joves: Arnau Bielsa, Cisco ksl, Leila Cherifi, Alba Danés, Rafel Forga, Xevi Masmitjà, Manel Quintana, Job Ramos, Maria Camila Sanjinés i Roger Serrat-Calvó

Tal com indica David Santaeulària en el text de presentació: “Res a veure és una història amb deu artistes d’aquí o que han nascut aquí o que resideixen aquí. Artistes locals però que no representen una estètica local. Seria absurd pensar que encara tenen deutes pendents amb alguna mena de tradició: s’han format, han viatjat, tenen les orelles obertes i tota la informació al seu abast. Però, això sí, són els que poden fer preguntes interessants aquí i ara. Són artistes al voltant dels trenta anys que transiten terrenys molt diversos: en podem dir art urbà, fotografia de paisatge, il·lustració, investigacions sobre la identitat, pintures viscerals, gestos conceptuals… Una visita sense prejudicis confirmarà que tot està per etiquetar i res es redueix al blanc i negre. Han estat seleccionats sense cap brúixola temàtica ni cap encàrrec previ. Hi són a partir d’una operació de rastreig, de busseig, de tria, de confirmar potencialitats i, perquè no, d’establir afinitats electives. És una representació significativa però no exhaustiva. Res a veure amb un retrat generacional. O potser sí. Ja s’encarregarà el temps de resoldre aquest enigma.”

Aquesta exposició és la primera activitat de la recentment constituïda Associació Binari que es proposa –entre d’altres coses-: “Promoure o organitzar directament exposicions, cursos, xerrades , beques, visites a tallers, intercanvis, publicacions, festivals, i qualsevol altra activitat que faciliti l’emergència del talent i la creativitat, generi un corrent de pensament contemporani i fomenti l’esperit crític.”

_fotografies de l’activitat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s