Tourbinada pop up (2017)

El dissabte, 10 de juny de 2017 es va celebrar la segona edició de l’exposició: “Tourbinada pop-up” que comptava amb la presència de cinc alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot: Eva Cardona, Laia Giménez, Enric Lucas, Roger Pera i Sara Silva. La “Tourbinada pop-up” pren com a model les pop up shops o temporary stores que busquen crear moments d’intensitat i d’atenció ubicant els seus productes en lloc poc habituals i amb caràcter efímer. En aquesta ocasió els artistes mostraven els seus treballs en un espai que de l’antiga fàbrica de Can Sabata (carrer Antoni Moner, 25, La Canya). La tria dels artistes es va amb la col·laboració del professorat de l’ Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot intentant buscar una representació qualitativa de diferents àrees: fotografia, pintura, il·lustració…

Eva Cardona vol escurçar distàncies entre els que viuen la diversitat funcional com a tabú i els que lluiten cada dia per normalitzar la seva situació. En el projecte 2IONA reflecteix, a través de la història de la seva germana, la interdependència que lliga i, alhora deslliga, a mare i filla.

Vides paral·leles de Laia Giménez narra fotogràficament les etapes de la història d’amor entre dos germans, la relació dels quals es veu alterada a causa d’una malaltia mental: l’esquizofrènia.

Enric Lucas està influenciat pel muralisme actual, cercant una reacció en l’espectador a partir de la figura humana, sobretot la femenina. “La paret és el llenç, el carrer un museu”.

Sara Silva treballa a partir de les mirades de les persones del seu voltant i ho tradueix en pinzellades expressives i coloristes. Sovint parteix de les possibilitats que ofereixen les tecnologies i els formats actuals com la fotografia digital o les selfies.

Roger Pera va començar com a il·lustrador fins que es va decantar pel món del tatuatge. Li agrada utilitzar retoladors amb base d’alcohol per realitzar els seus dissenys.

La “Tourbinada pop-up” és una activitat organitzada per l’Associació Cultural Binari amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l’Ajuntament de la Vall de Bianya,  l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Imatges de l’activitat: