Propòsits fundacionals

Un grup de persones residents a la Garrotxa, vinculades a l’àmbit del pensament i la creació actual, constituïm l’Associació Cultural Binari per a la promoció de l’art i cultura contemporània, reconeixent aquests principis:

– El nostre passat remot i recent ens serveix de referent per poder llegir i entendre les coses des d’una perspectiva contemporània. Ens sentim hereus dels moviments i les institucions que, des de la iniciativa pública i privada, han singularitzat Olot com un element imprescindible en el descobriment, l’acompanyament i la visualització dels processos creatius actuals.

– Busquem el coneixement, particularment la creativitat i el talent, com elements que mai no es poden malbaratar, menys encara en les circumstàncies presents de crisi global.

– Volem educar-nos la mirada en el pensament crític com a fonament de la cultura i la creació lliure, arrelada en el seu context i alhora en la universalitat.

– En l’àmbit cultural ens cal trencar la dinàmica mercantil com a valor únic, apostant per la creació d’espais i processos on els valors siguin: la creativitat, el rigor, el risc, l’empatia, el compromís, la crítica, el treball i la voluntat de compartir el coneixement.

Per tot això Binari es proposa:

– Promoure o organitzar directament exposicions, cursos, xerrades , beques, visites a tallers, intercanvis, publicacions, festivals, i qualsevol altra activitat que faciliti l’emergència del talent i la creativitat, generi un corrent de pensament contemporani i fomenti l’esperit crític.

– Aplegar i canalitzar les iniciatives dels nostres conciutadans que s’inspirin en aquest principis i vulguin actuar en la mateixa direcció facilitant l’intercanvi d’idees i el diàleg obert.

– Fomentar el pensament actual valorant en els processos creatius els conceptes de proximitat, autosuficiència, responsabilitat, sostenibilitat, coneixement obert i aplicació pràctica.

– Facilitar la continuïtat del treball que ens ha situat com a referent en l’acompanyament dels processos creatius emergents i deslocalitzats, servint alhora de caixa de ressonància dels col·lectius de creadors del nostre entorn.

Olot, gener de 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s