Bianyal 2014

Els dies 11 i 12 d’octubre es va dur a terme la Bianyal 2014, un itinerari cultural, organitzat per l’Ajuntament de la Vall de Bianya i l’Associació Binari, que centrava el seu interès en una sèrie d’intervencions artístiques efímeres dutes a terme en esglésies romàniques de la Vall de Bianya. Una iniciativa que afegia a una tradicional ruta guiada patrimonial la possibilitat única d’acompanyar-ho amb instal·lacions artístiques.

Cada ruta (se’n van fer tres i amb l’aforament complert dies abans) se centrava en quatre de les quinze esglésies de la vall amb el guiatge de Josep Murlà i David Santaeulària. Totes les intervencions artístiques es van fer pensant molt en el lloc on s’exhibien, com quedava reflectit en les escultures d’Anna Manel·la que aprofitaven els elements arquitectònics de l’exterior de Sant Andreu de Socarrats, o en la peça “site especific” de Job Ramos que simulava una entrada de llum irreal en l’interior. Durant l’itinerari, els guies detallaven els aspectes més interessants dels edificis, els episodis històrics rellevants, l’evolució històrica dels cultius i del paisatge… Precisament, els paisatges de la vall són el punt de partida de les obres de gran format d’Arnau Bielsa situades dins i fora de l’església de Sant Pere Despuig i, alguns elements característics de la zona són els que es posaven en joc a “Farro time”, l’aplicació interactiva de Keneth Russo. Per la seva part, Quim Domene feia us d’elements destacables de Sant Martí de Solamal (piques, bancs, armaris, finestres…) per incorporar-hi els seus ex-vots. Finalment, a Santa Margarida de Bianya, Clara Oliveras va posar en relació les seves fotografies amb la iconografia barroca i Narcís Coderch va fer somriure a tothom narrant les seves particulars troballes de relíquies. Cada sessió es va cloure amb cinc tastets (preparats pel conegut cuiner i divulgador Pep Nogué) amb productes propers i distintius de la Vall de Bianya.

El públic assistent va valorar molt positivament l’experiència –tant pel format, com pel que s’oferia i s’explicava- fet que augura un bon futur a la Bianyal.

-Vídeo-resum:

caràtula Bianyal 2014 youtube

-Fotografies de l’activitat (més imatges AQUÍ):

 

Recull gràfic: dossier de premsa Bianyal 2014

3 responses to “Bianyal 2014

  1. Retroenllaç: Bianyal 2015 (making off) | Binari·

  2. Retroenllaç: Obertes les inscripcions per a la Bianyal 2015 | Binari·

  3. Retroenllaç: Bianyal 2016 | Binari·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s