6 – “El control del gest” (Xevi Masmitjà)

El control del gest – Xevi Masmitjà

15.05 – 28.06.2015

La publicació del llibre “El control del gest” (1975), del professor alemany Lothar Wagner, va suposar una injecció d’oxigen per als joves artistes europeus que no havien renunciat encara a l’acte de crear a través de la pintura; una pràctica artística que en aquell moment disposava d’un cert desprestigi dins els cercles més influents. No oblidem que l’escena artística europea d’aquells anys estava presidida per l’art conceptual, el minimalisme i totes les modalitats possibles de l’art d’acció. Amb poc temps, aquest llibre es va convertir en una mena de Bíblia per a tots els estudiants de belles arts.

Amb l’energia de l’expressionisme abstracte de l’Escola de Nova York i l’herència pròpia dels expressionistes alemanys de principis del segle XX, els coetanis de Lothar Wagner (coneguts com a joves salvatges) crearen un llenguatge nou que exemplifiquen artistes com Anselm Kiefer, George Baselitz, Sigmar Polke… Una generació que, amb l’acció pictòrica basada amb un cert primitivisme gestual, va influir notablement en d’altres països occidentals.

Xevi Masmitjà beu d’aquesta tradició artística i de la seva manera d’abordar la pintura amb un punt de vista informalista i experimental. Des d’una abstracció calculada i a través del gest i del moviment, crea obres que recorden paisatges deslocalitzats, construïdes a partir de trames superposades i en una constant investigació de tècniques i formes d’acció envers la superfície o el volum.

 

_fotografies de l’activitat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s