Qui som?

Associació Binari

L’Associació Binari va néixer amb la voluntat de “promoure o organitzar exposicions, cursos, xerrades, visites a tallers, intercanvis, publicacions, festivals i qualsevol altra activitat que faciliti l’emergència de la creativitat i generi un corrent de pensament contemporani que fomenti l’esperit crític.” I així és com a principis de l’any 2012, una part important del col·lectiu ciutadà que es va mobilitzar contra el tancament de l’Espai ZER01 i de l’Àrea de creació contemporània d’Olot, va decidir constituir-se com a associació i traslladar les seves accions cap a una àmbit de treball que havia quedat –en certa manera- desatès per part de l’esfera institucional.

llebrer

Binari es va presentar al públic a partir de l’exposició “Res a veure”, una mostra col·lectiva que donava l’oportunitat de veure les darreres produccions d’artistes joves que s’inserien en les pràctiques contemporànies. Abans, però, ja s’havien dut a terme algunes activitats destacables com “La tourbinada”, un itinerari que focalitzava el seu interès en una sèrie de fàbriques vora el riu Fluvià reconvertides en espais de creació. Les successives edicions d’aquest itinerari van tenir una notable repercussió donat que la proposta integral de barrejar creació artística, patrimoni industrial, història i entorn natural va ser molt celebrada pels assistents. Seguint el mateix model, fa poc s’ha celebrat la “Bianyal 2014” (organitzat juntament amb l’ajuntament de la Vall de Bianya) on se substituïen les fàbriques per esglésies romàniques i es mantenia el mateix criteri de posar en valor aspectes diversificats.

burning man

D’altres iniciatives que hem anat programant són l’activitat “Playlist”-una idea senzilla que s’inspira en la filosofia del BookCamp (posta en comú d’idees en un entorn obert i participatiu)- i que no deixen de ser sessions on es convida a tres persones, amb interessos diversos, a fer una llista narrada de coses que volen recomanar i compartir amb la resta. També cal destacar el cicle d’exposicions “L’article” que convida a artistes a fer una intervenció a la llibreria Drac posant en relació la literatura i les arts visuals. O les col·laboracions que es duen a terme amb l’Escola d’Art per portar creadors que expliquin el seu treball (en una doble sessió adreçada al propi alumnat i, posteriorment, a d’altres públics) o amb el Cine Club Olot per programar determinats films i portar els seus impulsors.

Aquest detall d’activitats té la finalitat de descriure els incipients dos anys de treball de Binari però la nostra voluntat és la de tenir cintura per adaptar-nos a noves necessitats i ser permeables a les aportacions dels associats i de la ciutadania en general.

poemes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s