“Taules auxiliars” – Servand Solanilla

16.11.2013 / 12.01.2014

La primera proposta del cicle L’article és “Taules auxiliars” de Servand Solanilla (Olot, 1970) que pren com a referent l’obra de Claude Lévi-Strauss per analitzar els escenaris diplomàtics que es produeixen en les trobades bilaterals de caps d’estat. L’artista focalitza l’interès en les taules auxiliars que acostumen a formar part de l’atrezzo i que permeten a aquests actors socials mantenir una distància o proximitat espacial raonable per a la negociació entre les dues parts. El resultat són unes natures mortes on l’absència humana, l’estilització, la teatralitat i la pròpia tradició del gènere aboquen a una rara fascinació carregada de dobles lectures. Cada imatge, cada natura morta, va associada a un text que informa succintament dels protagonistes, dels escenaris, de les dates i del context de les trobades. Segons indica el propi artista: L’absència dels actors i les característiques representatives de la imatge es mostra amb una intensitat estètica ambigua en relació al text.

_fotografies de l’activitat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s