“Sabotatges literaris” – Manila Santana

25.01 / 12.03. 2014

El projecte “Sabotatges literaris” del col·lectiu Manila Santana -Maria Camila Sanjinés (Bogotà, 1978) i Manel Quintana (Barcelona, 1975) proposa, per a la segona intervenció en el cicle L’article, un sabotatge literari. A partir d’una sèrie de llibres triats a l’atzar i sense cap vinculació entre ells, els artistes arrenquen una pàgina, hi afegeixen una nova frase o paràgraf escrit amb una màquina d’escriure i la tornen a reenganxar amb cinta de paper. Aquesta acció, tan aparentment iconoclasta, suggereix diverses lectures que van des del replantejament del concepte d’autoria fins a la possibilitat d’entendre l’obra d’art com una successió de coneixements que se sobreposen i s’enriqueixen a partir d’una herència cultural més o menys conscient. Tampoc cal desestimar la capacitat subversiva, juganera i dadaista d’incorporar fragments d’altres relats en una obra tancada i acabada, tot provocant desplaçaments de sentit i noves lectures. En darrera instància, es pot interpretar com un homenatge al llibre entenent-lo com al millor instrument per transmetre els nostre pensaments en un sentit semblant al que diu Fernando Báez: “La identidad de los pueblos se basa en la memoria y el libro es una tecnología de la memoria que se ha ido perfeccionando con los siglos y con la contribución de muchas culturas”.”Sabotatges literaris”

_fotografies de l’activitat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s