Obertes les inscripcions de la Bianyal 2021

Els dies 9 i 10 d’octubre tindrà lloc la Bianyal 2021, un itinerari cultural organitzat per l’Ajuntament de la Vall de Bianya i l’Associació Binari, que focalitza el seu interès en una sèrie d’intervencions artístiques efímeres dutes a terme en espais d’interès patrimonial de la Vall de Bianya. Aquest any es visitarà el tram del riu Fluvià que circula en l’extrem est del municipi, en el límit amb la ciutat d’Olot. Es tracta d’una zona poc coneguda però que, en uns poc centenars de metres, permet descobrir edificis industrials històrics, boscos de ribera, afloraments basàltics, usos i aprofitaments de l’aigua, etc. En destaquen les fàbriques en desús o reconvertides que tenen una llarga trajectòria al darrere: com can Gabarró, amb tota probabilitat,  el molí paperer més antic de la Garrotxa; o can Sabata, una antiga  filatura que disposava d’una petita colònia de cases pels treballadors; o can Porxas que va ser declarada “indústria de guerra” durant el govern republicà i va arribar a tenir una superfície construïda de 10.000 m2. Totes elles són testimonis de la centralitat i la importància que ha tingut el riu per a la població dels municipis veïns. A l’arqueologia industrial de les fàbriques, molins, canals i turbines, s’hi sumen curiosos vestigis geològics com a resultat de l’activitat volcànica, fonts que havien sigut destí ideal per les excursions del diumenge, racons idíl·lics, etc. En el seu conjunt, una àrea que aplega destacats elements històrics i naturals que la Bianyal d’enguany convida a redescobrir.

Els artistes de la Bianyal 2021 seran: Lara Amat, Pep Aymerich, Paula Bruna, Laia Estruch, Manel Quintana i Laia Solé.

Informació d’interès sobre la Bianyal: Totes les visites són guiades i compten amb explicacions sobre les instal·lacions artístiques (a càrrec dels seu autors) i sobre la història de la zona. És absolutament imprescindible inscriure’s prèviament per poder accedir-hi. La durada prevista per a cada sessió és, aproximadament, de dues hores i mitja. El punt de trobada és a la rotonda de Can Sabata (la Canya) on hi haurà un aparcament habilitat per a l’ocasió. Donades les característiques de l’itinerari, la visita no és accessible per persones amb mobilitat reduïda.

Inscripcions a la Bianyal: per correu electrònic a l’adreça administracio@valldebianya.cat, per telèfon al número 972290933 i, personalment, a les oficines municipals de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Horaris d’atenció: de dilluns a divendres, de les 9 a les 15 h. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció.

Horaris dels itineraris: dissabte, 9 d’octubre, a les 10’30 h i a les 16 h. Diumenge, 10 d’octubre, a les 10’30 h. Preu itinerari: 5 €

Com a complement a la Bianyal 2021, i amb la col·laboració del festival Elmini d’Olot, el diumenge, 10 d’octubre, a les cinc de la tarda, s’ofereix un concert en format acústic de Matthew McDaid, a l’era del mas Sobeies, al costat de l’església de Sant Andreu de Socarrats, a la Vall de Bianya. L’entrada és gratuïta.

Si voleu saber com va ser l’anterior edició cliqueu AQUí o podeu fer un cop d’ull a aquest vídeo-resum.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s