“Tornar a començar una vegada i una altra” – Rafel G. Bianchi

05.09 – 23.11.2014

Al finalitzar la Revolució d’octubre de 1917, Lenin va escriure un conte sobre un alpinista que, tot i no fer el cim, ho tornava a intentar una vegada i una altra. La metàfora li servia a Lenin per explicar la necessitat de mantenir l’estat revolucionari de forma permanent. El conegut filòsof Slavoj Žižek recupera aquest conte en l’assaig “Como volver a empezar… desde el principio” i el fa servir de punt de partida per reflexionar sobre què ha de ser el comunisme avui. L’assaig es troba inclòs en el llibre “Sobre la idea del comunismo”, que aplega intervencions d’Alain Badiou, Toni Negri i Jacques Rancière, entre d’altres. “Tornar a començar una vegada i una altra” és una frase extreta del text de Žižek que Rafel G. Bianchi converteix en un eslògan de reminiscències pop, gràcies a la similitud gràfica amb uns coneguts dibuixos animats dels estudis Warner Bros.

_fotografies de l’activitat:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s